Keress rá!

Oldalak

2017. január 29., vasárnap

Vasárnap

Urunk, Istenünk, aki sokszor és sokféleképpen szóltál és szólsz ma is hozzánk, engedd meg nekünk, hogy Fiad, Jézus Krisztus nevében szólítsunk meg téged! Adj nekünk erőt ahhoz, hogy ne fáradjunk meg a te keresésedben, és mindenkor benned reménykedjünk!

Könyörgünk hozzád egyházadért. Adj bátorságot ahhoz, hogy egyedül a te szavad által kívánjon megújulni, és óvd meg attól, hogy önmaga erejével dicsekedjen. Elevenítsd meg gyülekezeteinket. Add, hogy testvérként találkozzunk ott egymással, s a szeretet szószólói legyünk. Támassz gyülekezeteidben embereket, akik mindenkor készek arra, hogy Neked és másoknak  bátran szolgáljanak!

Ne engedd, hogy csak önmagunkra nézzünk, és csak önmagunknak éljünk!

Könyörgünk hozzád mindazokért, akikért felelősséggel tartozunk: azokért, akiket gondjainkra bíztál, és azokért, akikkel együtt szolgálatra hívtál.


Gondoskodásodra és bölcsességedre bízzuk azokat, akik egyházadban és gyülekezeteidben különösképpen is felelősséget hordoznak. Mentsd meg őket az elkeseredéstől, és őrizd meg őket az elbizakodottságtól.
Te vagy a mi reménységünk, amikor azért könyörgünk, hogy otthonunkban, hazánkban és szerte a világon szabadság, igazságosság és békesség legyen.

Urunk, Istenünk, olyan sokszor aggodalmaskodunk jövőnk és a világ jövője miatt. Kérünk téged, szabadíts meg minket önpusztító aggodalmainktól, hogy a mai napon nyugodtan aludjunk, holnap pedig bátran megtegyük mindazt, amit akaratod szerint cselekednünk kell.

Némítsd el bennünk és körülöttünk a hiábavaló, bántó és rosszindulatú szavakat. Te, aki sokszor és sokféleképpen szóltál már hozzánk, értesd meg velünk a te Fiad, Jézus Krisztus által, hogy a tiéd az utolsó szó életünkben és a világ életében most és mindörökkön-örökké. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése